Utsatt for rasisme???

Begynner å lure på dette. På en busstur på Aruba. Men jeg må fortelle om hele turen.

Etter en lang dag på stranda, med drinker og muligens litt flirting med en fyr der, hoppa jeg på bussen hjem.

Ca sånn så den ut. Først lurte sjåføren meg til tro det var en drosje jeg hadde satt meg i. Ha ha.

Oi oi for en sjåfør. Du vet, vi lærer å kjøre på klutsjen når vi tar bykjøring; for ikke å kjøre i rykk og napp? Det hadde ikke han lært.... Speed - slipp - speed - slipp -speed - slipp. Så vi satt i bilen som de vingle-haue-dokkene som noen har på dashbordet.

Bilen fullte seg opp etterhvert. Jeg samla sammen tinga mine så det skulle bli plass til en til. Så det var: meg, ledig plass og resten av bilen var full. De satt seg til og med i døråpninga for å få plass.

Hmmm... Lukter jeg vondt? Det hadde vært en lang dag på stranda. ( og jeg har ikke luktesans, så det er vanskelig for meg å vite sånt) Jeg har hørt at oss bleikinger lukter surmelk for andre raser. Men jeg drikker ikke melk heller....??

Så slo det meg: kanskje de ikke ville sitte ved siden av meg siden jeg var hvit... Nei... Det kunne jo ikke stemme... Er mange hvite på Aruba....de ville vel ikke tenke sånn?? Ikje godt å sei....

Jaja, jeg dreit det fullt. De fikk nå heller sitte i døra hvis det var det de ville gjøre. Men flira litt for meg sjøl med de herre tankene. Og nikkinga.

En annen liten tanke når det gjelder å ta buss: finn alltid ut av hvor ringestoppebjelleklokka er, før det blir mørkt. Det er faktisk noe av det jeg 'sliter' med på tur. Hvordan få stoppa bussen. Så fjern er jeg...

Ps: det satt seg noen ved siden av meg; til slutt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

frklarsen

frklarsen

46, Arendal

En kvinne i min beste alder, som gjør mitt beste på å komme sånn nogenlunde gjennom livet. Sterke meninger om noe - ingen mening om annet. Sånn er det bare. Og slettes ikke alltid like politisk korrekt. Og sånn er DET. Føler du for å legge igjen en kommentar, tast i vei. :-)

Kategorier

Arkiv

hits