Om å leve

Hvorfor strebe for å leve lengst mulig...
Noen vil gjerne leve evig.
Da må det også være lov til å si seg fornøyd med, feks, 60-70 vel-levde år?
Hvis det eneste verdien du ser i livet er å holde seg gående pga barn og barnebarn, og du ikke ser noen verdi i livet for din EGEN del, da må det vel være lov å takke for seg?

Det sies at å velge døden er fryktelig egoistisk. Men er ikke hele livet basert på egoistiske tanker?

Utdannelse. Valget om barn eller ikke. Bolig. Det aller meste gjøres jo ut ifra egeninteresse. Hva er da forskjellen på dette, og å velge SELV hvor LENGE du ønsker å leve.

2 kommentarer

jane helen klepp

15.08.2013 kl.13:26

Alle valg en gjør i livet har vel sitt utspring i hva som er best for en selv, hva en foretrekker. Å velge å leve til en er 90 for å se barnebarn vokse opp og se egne barn som voksne, gir en jo mye tilbake. De fleste velger vel å få hele pakka om et langt liv, om en kan, for å erfare de gleder og opplevelser alt dette gir en. Og av og til velger en muligens å gå gjennom livets mørke sider, for å kjenne på hva ? håpet ? om bedre tider? eller bare glede seg over igjen å sette pris på de goder livet gir når elva er krysset og det vonde for denne gang går over i historien.

Om man gir seg selv retten til å avslutte, er man ikke da bare feig? unngår det ukjente i fremtiden? Unngår å utvikle seg som menneske på godt og vondt ? Hvem vet hva som fremtiden bringer ? Og hvem vet egentlig om man får en sjangse til ?

frklarsen

16.08.2013 kl.22:41

jane helen klepp: nå var det ikje å velge å takke for seg fordi du går gjennom en trist periode jeg mente.
Mere det at du har opplevd nok/er fornøyd med resultatet av livet levd.

Og selvfølgelig er det gildt med familie. Til tider ;). Men å leve kun for tiden du har sammen med de? Vet ikje heilt.

Jeg hører eldre mennesker som har fortalt at nå holder det. Hvem har rett til å si til de at nei, de må holde ut til siste slutt - og gjerne tviholdes i live av moderne medisin.

Jeg ønsker bare å ha retten til selv å bestemme når jeg ikke vil mere. Hvem vet, kanskje jeg lever til jeg blir 120 og er kjempe lykkelig med det.

Som sagt, dette er bare tankefall. Når det er stille på jobben feks. Mye rart som detter innom da. :o)

Skriv en ny kommentar

frklarsen

frklarsen

46, Arendal

En kvinne i min beste alder, som gjør mitt beste på å komme sånn nogenlunde gjennom livet. Sterke meninger om noe - ingen mening om annet. Sånn er det bare. Og slettes ikke alltid like politisk korrekt. Og sånn er DET. Føler du for å legge igjen en kommentar, tast i vei. :-)

Kategorier

Arkiv

hits